Incursiune la pas in Bodrum
» Oferte Bodrum

03.11.2014 Turcia

Incursiune la pas in Bodrum

Dacă ați optat pentru o vacanță în peninsula Bodrum, nu trebuie să ratați o vizită în anticul oraș Halicarnas, sau Halikarnassos.

Accesul în orașul vechi din Bodrum se face foart ușor cu  dolmus-ul, așa cum este denumit microbuzul local, care circură din oră în oră, până târziu în noapte.
 
Obiectivele principale din vechiul oraș al Bodrumului sunt portul și castelul. În drumul spre acestea, vă puteți abate la moscheea denumită “Vechea Moschee”.
 
Din port veți ajunge la principalul obiectiv al Bodrumului, castelul Sf. Petru, simbolul Bodrumului. Biletul de acces este necesar pentru adulți și gratuit pentru copii și sunt incluse vizita castelului și un tur al Muzeului de Arheologie Subacvatică. Trebuie să știți că nu este deschis publicului lunea.
 
Ridicat de cruciatii ioaniți în secolele XV – XVI, castelul Sf. Petru este unul dintre cele mai bine conservate castele medievale. Turul castelului durează aproximativ două ore, poate trei, dacă zăboviți mai mult în locurile care vă suscită interesul, îndeosebi vestitele turnuri ale clădirii, ridicate de ioaniți cu scopul de a fi apărat fiecare de către un reprezentanți ai diferitelor popoare angajate în cruciadă.
·         “Turnul Englez”
·         “Turnul Francez”
·         “Turnul German”
·         “Turnul Italian”
·         “Turnul Spaniol”
 
Alte turnuri de la castel sunt denumite explicit “Turnul Torturii” sau “Turnul Comandantului”.
 
Puteți face un popas în port, unde posibilitățile de a lua masa și a vă relaxa sunt multiple, de la taverne locale, până la reprezentanții unor lanțuri de restaurante și fast-fooduri internaționale, accesibile tuturor bugetelor.
 
Dinspre port veți porni spre Mausoleul din Halicarnas,  una dintre cele  șapte minuni ale lumii antice și una dintre puținele care au fost conservate până în prezent.
 
Din pacate s-au mai pastrat doar ruinele mausoleului. O mare parte din piatra de la mausoleum a fost folosita de-a lungul timpului chiar la constructia castelului. Chiar dacă nu au rezistat decât ruine ale mausoleului, acestea respiră istorie și este păcat să ratați o vizită marcantă.

 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii