Recomandari pentru vacanta in Kusadasi, Turcia
» Oferte Kusadasi

05.12.2016 Turcia

Recomandari pentru vacanta in Kusadasi, Turcia

Cum ajungi?

Situata pe coasta de vest a Turciei, la 90 de km sud de Izmir, Kusadasi este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai frumoase statiuni turcesti. Un sejur in Kusadasi este alegerea ideala pentru petrecerea vacantei. Kusadasi, una dintre principalele destinatii de vacanta ale Turciei, reprezinta un mediu excelent pentru a va petrece un concediu de neuitat.

Numeroasele plaje cu nisip fin si ape calde si cristaline confera o atmosfera linistita, dar si posibilitatea de a participa la o serie de atractii turistice. Windsurfing, ski-nautic, navigare, volei de plaja sunt cateva alegeri din multitudinea de activitati pe care vi le recomandam. Dupa lasarea serii, irezistibilele cafenele si restaurante aflate de-o parte si de alta a bulevardului brazdat de palmieri, devin neincapatoare.

Cu avionul

Odata cu venirea verii, agentiile de turism organizeaza chartere spre destinatii insorite, printre care si Kusadasi. Curse saptamanale pleaca de pe aeroportul Henri Coanda si aterizeaza pe aeroportul international Izmir. Durata calatoriei este de aproximativ 2 ore. De la aeroport, agentiile asigura transferul cu autocarul spre hotelul ales. 

Cu autocarul

Autocarul este o alta alternativa pentru a ajunge la Kusadasi. Agentiile de turism ofera pachete turistice ce includ transportul cu autocarul. Calatoria dureaza aproximativ 18 ore. Unele agentii fac un popas la Canakkale, de unde se ia ferry-boat-ul spre Kusadasi.

Cu masina

Foarte multi turisti prefera sa mearga cu masina personala pentru a face economie. Distanta dintre Bucuresti – Kusadasi este de 1280 km. Cea mai recomandata ruta este: Ruse – Istanbul – Izmit – Bursa – Izmir – Kusadasi.

Atractii turistice

Efes este unul dintre cele mai frumoase orase antice din Europa. Orasul a fost construit in anul 3000 I.Hr. Pe vremuri, aici se afla una dintre cele 7 minuni ale lumii: Templul lui Artemis. La 10 km de orasul Efes se afla casa Fecioarei Maria, cunoscut loc de pelerinaj. 

Pamukkale este unul dintre cele mai fascinante peisaje din lume. Pamukkale, in traducere libera Castelul de Bumbac, se afla in apropiere de Kusadasi si este unul dintre cele mai vizitate locuri din Turcia. Frumusetea acestui loc este data de cascadele si lacurile albatre, ca niste piscine suspendate, formate pe un relief calcaros.

Parcul National Dilek este de o frumusete uimitoare; aici va puteti plimba in voie sau puteti face un picnic. Parcul este deschis in fiecare zi, intre orele 09.00 – 20.00, iar cea mai frumoasa perioada pentru a-l vizita este intre lunile aprilie – noiembrie. Este interzis sa faceti focul in parc; de asemenea, nu exista hoteluri si nu se poate campa. 

Izmir este un oras superb, al treilea ca marime din Turcia, dupa Istanbul si Ankara. Daca veti ajunge aici, nu ratati ruinele orasului sau muzeele arheologice. Impresionante sunt si bazarele din Izmir si cladirile istorice transformate in cafenele sau restaurante. 

Samos este o insula greceasca, celebra pentru vinul gustos pe care il exporta. Pentru a ajunge aici, va trebui sa luati ferry-boat-ul; calatoria dureaza 1 ora si 15 minute. Odata ajunsi aici, veti descoperi un bazar sau puteti vizita fabrica de vin. Alte puncte de atractie sunt: satul de vacanta Mitilini, manastirea Agia Triada, satul Hora si baile romane Pythagorion.

In Kusadasi se afla 3 parcuri acvatice, iar 2 dintre ele sunt printre cele mai mari din Europa. Adaland se afla la 4 km de Kusadasi si este compus din mai multe zone: Aquapark (adultii: 20 euro, copii 4 – 9 ani: 13 euro), Dolphinpark si Seapark. Daca doriti sa ajungeti in toate cele 3 zone va trebui sa platiti 55 euro (adultii) sau 40 euro (copii 4 – 9 ani). Parcul de distractii este deschis zilnic, intre orele 09.00 – 18.00.

Aquafantasy se afla la 6 km de Kusadasi, iar Longbeach Aquaresort la 5 km. 

In afara marilor frumuseti istorice ce inconjoara Kusadasi-ul, orasul pastreaza in centrul sau exemple excelente ale moscheelor otomane si turcesti: Moscheea Fortareata, Moscheea Hanim, Moscheea Haji Ibrahim, Moscheea Turkmen, Moscheea Camiatik.

Plaje
 
Plaja din centrul statiunii Kusadasi - situata intre port si portul de ambarcatiuni, plaja este foarte populara si chiar aglomerata, din cauza ca este aproape de Kusadasi si marile complexe hoteliere. Aveti la dispozitie toate facilitatile turistice necesare.
Gold Beach sau Diamond Beach - aceasta plaja cu nisip auriu se afla intre campingul Emekli Sandigi si zona Emektur, si este ideala pentru relaxare, dar si distractie.
Plaja peninsulei Porumbel - Güvercin Ada - plaja de aici este particulara, iar apa adanca este numai buna pentru inotatori.
Silver Sand Beach - Nisipurile Argintii - plaja se afla intre zonele Ozlem si SSK. Localul de pe plaja va ofera gustari si bauturi racoritoare in timpul zilei, dar si un loc bun de cinat.
Plaja Yılancı Burnu - o plaja linistita situata pe peninsula Yılancı Burnu.
Paradise Beach - situata intre zonele Aykustur si Sokeliler, Plaja Paradis are mai multe restaurante si baruri mici in drum spre plaja, sezlonguri si umbrelute de inchiriat, un centru de masaj si doua supermarketuri.
Ladies Beach - Kadinlar Denizi - Ladies Beach sau "plaja doamnelor" se afla aproape de Kusadasi si este una dintre cele mai populare si aglomerate plaje din zona. Ladies Beach este aliniata de palmieri, magazine, baruri, cafenele, restaurante si mari hoteluri.
Plaja Kustur - facilitati diverse pentru sporturile nautice, precum si umbrele si sezlonguri. Este o plaja populara datorita curateniei, dar neaglomerata.
Plaja Tusan - situata langa plaja Kustur, la km 7 pe drumul spre Selçuk, aceasta plaja va ofera posibilitati nelimitate de divertisment si facilitati pentru sporturile de apa.
Love Beach - situata langa campingul Genclik, plaja Sevgi Plaji are alaturi un magazin si o cantina unde se serveste micul-dejun turcesc.
Long Beach - Plaja Lunga - plaja se afla la 6 km sud de Kusadasi, iar apa marii este ideala pentru inot. Puteti ajunge aici cu autobuzele Sahil Siteleri.
Plaja orasului Guzelcamli  
Plaje in Parcul National  - plajele se afla la 30 km sud-vest de Kusadasi. Fiecare dintre golfurile Icmeler, Aydinlik, Kavakli, Karasu si Dipburun are propria plaja.
 
Unde sa mananci? 
 
In timp ce ti se serveste cina, este o adevarata incantare sa vezi cum vin si pleaca din portul maritim Setur din Kusadasi, yacht-uri si barci intr-o imagine panoramica a apusului de soare. Restaurantele va propun diverse produse proaspete din peste si fructe de mare, dar si preparate culinare internationale.
 
Mancarea turceasca este o combinatie inedita intre bucatariile din Asia Centrala si din Orientul Mijlociu. Preparatele traditionale sunt: meze (aperitive din carne, legume sau fructe), kebab, dolma (sarmalute din foi de vita sau legume umplute cu nuci de pin sau coacaze), gozleme (un fel de paine, cu diverse umpluturi: spanac, branza, carne de miel, piure de cartofi), kofte (chiftelute din carne tocata si mirodenii, fierte, prajite, puse la cuptor sau pe gratar), humus.
 
La desert puteti servi baclava sau rahat turcesc. Mai putin cunoscute, dar foarte gustoase sunt lokma (gogosi dulci) si sutlac (bundinca de orez). Foarte buna la gust este si inghetata care este servita alaturi de prajituri sau cheesecake.
 
Cafeaua turceasca se serveste, de obicei, la desert. Insotita de un pahar cu apa, cafeaua este foarte tare si poate fi indulcita cu un cub de zahar. Raki este o alta bautura alcoolica turceasca, obtinuta din struguri si stafide, aromata cu anason iute. Bautura se serveste langa meze sau langa fructele de mare, cu un pahar de apa alaturi. 
 
Situat in centrul vechi al statiunii, printre cladirile pline de istorie se afla restaurantul Saray. Aici veti gasi mancare traditionala turceasca, iar gazdele sunt foarte ospitaliere. Masa poate fi servita in gradina plina de verdeata sau in inauntru, unde decorul elegant creeaza o atmosfera speciala. La Saray au loc petreceri in fiecare seara: vineri este seara cabaretului, iar miercuri seara turceasca.
 
Restaurantul Ayhan Usta se afla in port si ofera o priveliste superba asupra Marii Egee. Aici se servesc multe preparate traditionale, peste proaspat si mancare internationala. Din meniu nu lipsesc cunoscutele vinuri turcesti.
 
Shopping
 
Kusadasi este un adevarat paradis pentru fanii shopping-ului. De la suveniruri, condimente, ceramice, la covoare, haine pana la geci din piele, aici veti gasi ceva pe placul fiecaruia.
 
Marele Bazar este principala atractie, iar multitudinea de magazine este incantatoare. Aici se vand suveniruri, covoare, bijuterii, haine si pielarii. Bazarul se afla la 5 minute distanta de port, iar cand vasele de croaziera ancoreaza in port, preturile cresc cu cel putin 50%. Comerciantilor turci le place targuiala, asa ca este posibil sa obtineti produsul dorit la jumatate din pretul cerut de acestia. In timpul verii, magazinele sunt deschise intre orele 09.00 – 00.00.
 
Kusadasi are 3 piete in aer liber. In fiecare marti se organizeaza piata pentru fructe si legume, miercuri are loc cea destinata hainelor. Aici veti gasi multe imitatii ale brandurilor celebre. Vineri are loc o alta piata la care se vand fructe, legume, condimente si peste. 
 
In centrul statiunii se afla multe magazine ce vand imitatii: blugi, genti, ochelari de soare si ceasuri. In port se afla mall-ul Scala Nuova. Preturile sunt destul de mari si nu te poti targui cu vanzatorii. Flying Carpets este cel mai vechi magazin de gen din Kusadasi si se afla in port. De aici aveti ocazia de a cumpara covoare de calitate facute din matase, lana sau bumbac. Nu uitati ca turcilor le place sa se targuiasca. 
 
La 40 minute de Kusadasi, in statiunea Soke, se afla 4 outlet-uri. Cele mai cunoscute branduri sunt: Quiksilver, Adidas, Nike, Benetton, Billabong, Levis. Tot aici veti avea ocazia de a descoperi maiestria designerilor turci.
 
Viata de noapte
 
O seara in Kusadasi se poate incheia intr-un mod spectaculos, dansand si simtindu-va bine intr-unul din barurile sau cluburile statiunii. Statiunea Kusadasi este faimoasa pentru viata de noapte. Principalele strazi unde distractia este garantata sunt: Barlar Sokagi si Asagi Barlar Sokagi. Multe cluburi sunt localizate in case vechi, din caramida rosie. In centrul vechi al orasului, numit Kaleici, sunt multe restaurante elegante si multe barur unde se asculta muzica live.
 
Preturile sunt medii, muzica satisface toate categoriile de varsta, iar pentru a intra in discoteci sau baruri nu este necesar vreun cod vestimentar. 
 
Daca doriti sa petreceti pe plaja, mergeti la Miracle sau Jade. In timpul zilei, turistii lenevesc sub o umbrela, iar seara, pe masura ce muzica este data mai tare, iar bauturile incep sa curga, puteti dansa pana dimineata. 
 
Nicio vacanta in Turcia nu este completa fara o seara turceasca. Pentru o seara autentica, mergeti la Caravanserai, un vechi castel otoman unde va puteti delecta cu dansuri si muzica turcesti si un delicios bufet.
 
 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii