Afiliere Direct Booking
031 9641Luni - Vineri 9 - 18
Print

Deveniti partener afiliat Direct Booking

Daca aveti un hotel sau o pensiune pe care doriti sa o promovati in portalul nostru, gasiti in aceasta pagina detalii despre cum puteti sa deveniti partenerul nostru

Cuprins:

Despre agentia de turism Direct Booking

Agentia de turism Direct Booking este specializata in rezervari online prin intermediul portalului www.directbooking.ro. Direct Booking este un portal modern de rezervari online ce prezinta turistilor intr-o maniera completa si structurata ofertele disponibile de cazare la hoteluri atat in Romania cat si in strainatate, sejururi si circuite combinate cu prezentarea destinatiilor si a obiectivelor turistice aflate in zona. Misiunea noastra este sa oferim turistilor informatii corecte, complete si actualizate despre ofertele unitatilor de turistice, astfel incat acestia sa faca cea mai buna alegere. Sutem o agentie de turism romaneasca cu o mare notorietate in Romania dar si in alte tari europene. Site-ul este prezentat atat in romana cat si in engleza si are peste 5.000.000 de utilizatori.

Inapoi la cuprins...

Despre portalul de rezervari Direct Booking

Portalul Direct Booking utilizeaza tehnologii moderne pentru a informa turistul cat mai corect si complet. Destinatiile turistice au introduse coordonate GPS pentru pozitionare pe harta si turistului i se vor prezenta toate atractiile conexe destinatiei (obiective turistice, shopping, transport etc) pentru a putea face o evaluare informata atat a hotelului/pensiunii cat si a localitatii sau zonei in care este cazat.
Portalul Direct Booking permite turistilor sa faca rezervarea ferma pentru serviciile turistice (echivalentul unui cos dintr-un magazin virtual) prin consultarea ofertelor de pret, verificarea locurilor disponibile, precizarea perioadei in care doreste sa faca rezervarea, a numarului de persoane (adulti si copii) si a serviciilor optionale. In cazul in care avem locuri disponibile alocate de furnizor pentru perioada solicitata de turist, plata serviciilor se va face o data cu rezervarea ferma (prin card online sau transfer bancar). In cazul in care nu avem locuri alocate de furnizor, noi vom contacta hotelul pentru a confirma rezervarea si apoi turistul pentru a confirma si efectua plata.

Inapoi la cuprins...

Promovarea online

Direct Booking promoveaza oferta publicata in mediul online, prin Google Ads, Facebook, Twitter si alte mijloace de promovare, astfel incat hotelul sau pensiunea dumneavoastra va beneficia de o promovare activa a ofertelor publicate in portal. Promovarea pe Google Ads se face pentru unitatile ce ofera tarif minim garantat sau in functie de tarifele oferite si de tipul ofertelor (oferte speciale, last minute, Early Booking).

Inapoi la cuprins...

Pachetul "Pretul minim garantat"

Daca decideti sa promovati oferta dumneavoastra prin Direct Booking la cel mai mic pret, aveti optiunea sa ne comunicati acest lucru prin intermediul paginii de management. Optand pentru pachetul "Pretul minim garantat", beneficiati de promovare preferentiala in homepage-ul Direct Booking, in newsletterul nostru si in campaniile Google Ads pe care le efectuam online. De asemenea in pagina hotelului se va mentiona ca ofertele furnizate sunt cele mai mici din piata.

Puteti oricand activa sau dezactiva pachetul de pret minim garantat insa ne rezervam dreptul de a dezactiva oferta dumneavoastra daca ati optat pentru acest pachet si am constatat ca nu oferiti cel mai mic pret prin Direct Booking.

Inapoi la cuprins...

Ce presupune o colaborare tip afiliere cu Direct Booking ?

Direct Booking pune la dispozitia hotelierilor sau a proprietarilor de pensiuni o pagina dedicata in portalul de rezervari unde acestia isi pot inregistra unitatea turistica si unde isi pot publica oferta proprie. Ofertele publicate sunt direct accesibile in site de catre turisti la tarifele configurate de hotelier.

Din punct de vedere financiar colaborarea cu portalul Direct Booking presupune doar cedarea unui comision fix din valoarea serviciilor vandute prin intermediul nostru. Direct Booking nu precepe un abonament sau taxe pentru promovare.

Inapoi la cuprins...

Avantajele colaborarii cu Direct Booking in relatia de afiliere

 • Flexibilitate ridicata in a ajusta online in orice moment oferta turistica in site de catre furnizor fara a mai fi necesara o confirmare din partea Direct Booking;
 • Tarifele publicate in site de catre partenerii afiliati sunt tarife de vanzare afisate turistilor in site fara ca Direct Booking sa intervina asupra lor;
 • Comisionane mai mici practicate decat in varianta clasica de agentie de turism;
 • Aveti posibilitatea de a opta si pentru plata integrala la receptie sau plata unui avans reprezentand o garantie de rezervare si diferenta la receptie
 • Valorificarea optima a disponibilitatilor prin ajustarea online a numarului de camere disponibile in orice perioada din care clientii pot face rezervari ferme;


Comparatie intre colaborarile tip afiliere si regim de agentie


 

Relatie cu agentie de turism

Relatie de afiliere Direct Booking

Vizibilitatea in fata turistilor

Agentia promoveaza hotelurile si pachetele care considera ca ii vor aduce cel mai mare profit. Nu toate hotelurile beneficiaza de vizibilitate maxima prin promovarile agentiilor de turism

Direct Booking promoveaza toate hotelurile afiliate in portal. Mai mult, hotelurile pot fi gasite prin navigarea pe regiuni si statiuni sau obiective turistice, sau sunt promovate vizibil in pagina principala.

Comunicarea rapida a ofertelor

Intre agentie si hotel exista contracte ferme care stabilesc preturile. Din acest motiv este dificil pentru un hotel sa comunice potentialilor turisti modificari temporare de tarife pentru oferte speciale sau last minute.

Direct Booking permite hotelului schimbarea online a tarifelor de vanzare fie prin modificarea lor in pagina de administrare fie prin contactarea Direct Booking si solicitarea efectuarii de schimbari. Turistii pot vedea in aceeasi zi actualizarea tarifelor si ofertele speciale promovate in portal.

Blocarea camerelor

Hotelurile pot pierde clienti daca au locuri blocate de o agentie de turism care a platit o garantie. Daca agentia nu poate vinde locurile in timp util, acestea pot ramane neocupate si veniturile hotelului sunt pierdute.

In portalul Direct Booking puteti aloca niste camere pentru vanzare directa fara confirmare chiar daca nu aveti contract de alocare. Direct Booking va permite sa modificati oricand numarul de camere disponibile, direct in portal sau contactand call-centerul nostru.

Confirmarea rezervarilor

O agentie de turism are resurse limitate si uneori se poate ocupa de turisti intr-un interval mai mare de timp, in functie de resursele disponibile si de programul de lucru.

Portalul Direct Booking poate procesa oricate solicitari de rezervare si va notifica automat hotelul despre comenzile de rezervare efectuate indiferent de zi sau ora.

Plata serviciilor

Agentia de turism incaseaza suma de la turist si vireaza suma catre hotel

Direct Booking permite modalitatile de plata:

- Plata integrala la Direct Booking

- In cazuri speciale poate accepta si Plata integrala la receptie

Inapoi la cuprins...

Cum se poate publica oferta in portalul de rezervari ?

Accesati pagina dedicata de la adresa afiliere-hoteluri.aspx. Aici trebuie sa completati datele despre furnizor, informatiile de prezentare ale hotelului sau pensiunii si oferta turistica pentru perioada urmatoare.

Dupa ce finalizati completarea formularului de inregistrare veti primi contractul de afiliere completat cu toate datele, atat online cat si prin email, care trebuie semnat si trimis catre Direct Booking prin fax la numarul 0372899163, scanat prin email la adresa office@directbooking.ro sau prin posta la adresa specificata in site. In cel mai scurt timp de la primirea contractului veti primi o confirmare privind activarea ofertei in portalul de rezervari.

Inapoi la cuprins...

Cum se face managementul ofertei in portalul de rezervari ?

Ulterior, dupa activarea initiala a ofertei in site veti putea oricand administra online oferta turistica din interfata de management unitate /management.aspx ce permite:

 • Adaugarea sau modificare informatiilor de prezentare hotel sau pensiune, inclusiv galeria de imagini;
 • Adaugarea sau modificarea perioadelor de tarifare;
 • Completarea sau modificarea tarifelor pentru serviciile de baza si optionale pentru fiecare tip de camera si pentru fiecare perioada de tarifare;
 • Pentru fiecare perioada de tarifare se pot stabili tarife standard la care se poate aplica diverse reduceri si ajustari (Early Booking, Last Minute, tarife diferentiate pentru weekend V+S, weekend S+D, weekend V+S+D si in cursul saptamanii, nopti gratuite in functie de numarul de nopti rezervat)
 • Pe langa oferta standard se pot adauga pachete turistice personalizate pentru perioadele de sarbatori sau alte oferte speciale.
 • Pentru fiecare tip de camera se poate stabili cu usurinta (doar din click-uri) un numar de locuri disponibile pentru o perioada sau blocarea locurilor pentru o anumita perioada;
 • Vizualizarea de rapoarte privind rezervarile facute de turisti;

Daca doriti sa vedeti cateva ecrane din pagina de management, dati click aici.

Inapoi la cuprins...

Cum se fac rezervarile din locuri disponibile sau cele de tip "On Request" ?

Atat la inregistrarea ofertei initiale in site cat si ulterior din interfata de management aveti posibilitatea sa optati pentru rezervari tip "On Request" sau pentru rezervari din locuri disponibile.

Modul optim de colaborare propus de Direct Booking pentru a optimiza vanzarile este de a aloca un numar minim de camere pentru o anumita perioada (1-2 camere) din care clientii pot sa faca rezervari ferme, inclusiv plata serviciilor in functie de modalitatile de plata stabilite. Pe masura ce veti primi confirmarile privind rezervarile facute de turisti, aveti posibilitatea de a suplimenta numarul de camere astfel incat sa optimizati vanzarile fara sa blocati un numar mare de camere alocate.

La fiecare rezervare facuta de turisti din locuri disponibile stabilite, noi vom comunica imediat furnizorul (automat prin email si dupa caz telefonic) privind comanda inregistrata in site iar furnizorul are posibilitatea sa ne anunte in maxim doua ore (in timpul programului de lucru) daca exista situatia de overbooking.

Rezervarile facute de turisti "On Request" (fara locuri disponibile) vor reprezenta doar solicitari privind disponibilitatea pentru perioada si serviciile solicitate. La fiecare solicitare de disponibilitate Direct Booking va trimite furnizorului solicitarea de confirmare sau infirmare disponibilitate. Aceste rezervari devin ferme numai in momentul in care avem confirmarea de la furnizor privind disponibilitatea iar turistii confirma inregistrarea rezervariii inclusiv plata serviciilor in functie de modalitatile de plata acceptate.

Inapoi la cuprins...

Garantia unor preturi competitive

Furnizorul trebuie sa publice in portalul Direct Booking preturi competitive, ceea ce inseamna ca preturile publicate in Website-ul Direct Booking sunt mai mici decat preturile practicate de furnizor la receptia unitatii sau in mod direct pe website-ul propriu.

Inapoi la cuprins...

Modalitati de plata a serviciilor turistice practicate de Direct Booking

Plata integrala in portalul Direct Booking presupune plata integrala a serviciilor de catre turist catre Direct Booking (card online, numerar sau OP) la momentul rezervarii. Dupa expirarea termenului de anulare a rezervarii, dar inainte de data prezentarii turistului la unitate, Direct Booking va vira catre furnizor suma aferenta serviciilor turistice mai putin a comisionului Direct Booking, in baza facturii/proforma emisa de acesta.

Inapoi la cuprins...

Tarife si comisioane practicate de Direct Booking

Tarifele introduse de parteneri in interfata de administrare sunt tarife de vanzare din care se cedeaza un comision catre Direct Booking sau tarife nete, la care Direct Booking aplica un comision. Comisionul aplicat la tarifele nete este de 5% fara TVA. Comisionul cedat la tarifele finale (cu cedare de comision) este de 7% TVA inclus.

Comisionul pentru rezervările achitate partial sau integral in portalul Direct Booking va fi retinut de catre Direct Booking la momentul efectuarii platii catre furnizor a diferenteti datorate.

Inapoi la cuprins...

Politica de anulare a rezervarilor

In cazul platii integrale in portalul Direct Booking de catre turisti, furnizorul trebuie sa specifice in momentul inregistrarii in site care este termenul limita pana la care nu se percep taxe de anulare si care sunt sunt taxele de anulare aplicate dupa expirarea termenului limita.

Inapoi la cuprins...