Ghid de vacanta in Antalya
» Oferte Antalya

02.12.2016 Turcia

Ghid de vacanta in Antalya

Litoralul Antalyei  a devenit atat de familiar si indragit de turisti incat este numit „casa de vacant turceasca”. Antalya are insa prea putine in comun cu o casa de vacanta: este un oras mare si modern cu o populatie de 2 milioane de locuitori, cu centre de afaceri si comerciale si detine un aeroport modern. 
Simbolul orasului a devenit eleganta moscheie din sec. al XIII-lea, ornata cu mozaic din caramida smaltuita, din cauza caruia a primit denumirea de Yivli (canelat). Seleucizii au lasat si o alta capodopera: Medresa Karatay (Colegiul teologic), un model frapant de gravura in piatra. In timpul Imperiului Otoman in oras au fost construite doua moschee mari: Murat Pasa (sec. al XVI-lea), cu frumoase dale decorative si Tekeli Mehmet Pasa (sec. al XVIII-lea).
 
Orasul vechi - Kaleici, este foarte pitoresc: stradute intortocheate, balconase din lemn, cafenele orientale si mici pravalii propunand diverse suveniruri si marfuri traditionale. Turistii viziteaza mereu cu interes si bazarul local.
 

antalya oras

 

Shopping-ul modern facut in Antalya este o adevarata placere. Marfurile sunt ieftine si de calitate, iar varietatea centrelor comerciale, cum ar fi Migros, cu cele aproape 500 de magazine, este surprinzatoare. In zona bulevardului Ataturk sunt amplasate unul dupa altul centre specializate (de bijuterii, haine din piele s.a.).
Tot aici se afla una dintre cele mai mari discoteci din Antalya, Disco Maxim. Concurentele ei sunt Club Antalya 29, Olympus si Discoland. Ultima se afla pe spatial Aqualand-ului, iar noaptea, pentru amatori, unul dintre tobogane poate fi folosit.
 
Aqualand nu este singurul parc de distractii din oras; pe spatiul exterior al hotelului Dedeman exista un parc cu capacitatea de 1500 de vizitatori. De curand, la iesirea din oras a fost construit un parc nou, Atlantis, cu tobogane lungi si sinuoase. Pelanga parcuri acvatice, in Antalya exista si un parc de distractii Beach Park, o gradina zoologica Luna-park si un delfinariu.
 
Plaje nu exista in central orasului, exceptand o plaja mica - Mermerli, de aceea hotelurile se afla la marginea orasului. Malul marii este stances si abrupt; ca si solutie s-au construit lifturi care transporta turistii de la hoteluri la plaje sau platformele de unde se poate cobori in mare.
In cartierul Konyaalti, langa plaja publica cu pietris alb rotund, sunt situate unul langa altul mai multe hoteluri vechi, nu foarte scumpe. Locatia este preferata de tineri intrucat exista o multime de locuri de distractie in apropiere.
 

plaja Antalya

 

Antalya, vesela si animata, atrage mereu persoane dinamice, care isi doresc sa savureze cat mai mult dintr-o vacanta! Microclimatul bland,  datorat golfului inchis, lipsa vantului si marea limpede fac din orice sejur o experienta deosebit de placuta.
 

Antalya noaptea

 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii