Grand Bazaar din Istanbul - Shopping Guide
» Oferte Regiunea Istanbul

20.08.2019 Turcia

Grand Bazaar din Istanbul - Shopping Guide

Grand Bazaar din Istanbul este mai mult ca un shopping mall. Negustorii sunt veseli, încearcă să te ademenească spre produsele lor în orice mod posibil, oferindu-ți ceai, cafea și chiar gustări dulci pentru cei mici. Totul aici ține de negoț, de bucuria de a interacționa cu oamenii și de plăcerea ochilor. Încă de la primii pași în Gran Bazaar ești înconjurat de culori. Zeci de tipuri de materiale, sute de nuanțe, sute de tipuri de condimente, de bijuterii și alte produse lucitoare din sticlă, aur sau argint. Prima vizită o faci inevitabil în grabă, cu gura deschisă. Te lovești de o mulțime de oameni și puțin probabil să cumperi ceva. La a doua vizită, însă, situația se schimbă. Începi să știi la ce să te aștepți și o iei la pas, cu mai mult calm, răbdare și atenție. Noi am făcut-o și ne-am gândit să-ți oferim un mic ghid de shopping, care să te ajute să te miști mai ușor prin aleile kilometrice ale Grand Bazaar din Istanbul. 

Ce să cumpăr din Grand Bazzar?

Ei bine, ar fi mai rapid să enumerăm ce nu găsești aici, decât ce găsești. Există milioane de lucruri ciudate, minunate, normale de cumpărat, dar la care nu te-ai fi gândit vreodată. Străzile (aleile) sunt grupate în funcție de produsele pe care le vând comercianții. Este o tradiție care datează din vremea otomană. Și localnicii fac cumpărături din piață de aici, așa că poți găsi multe articole de uz casnic. Din păcate, da, există și gunoaie. Ce poți cumpăra mai exact din Grand Bazaar? Suveniruri (o chitară mică cu steagul turc, o veioză cu multe culori, globuri din sticlă, statui cool din imperiul otoman ), pereche de cizme funky, costume de belly dancing 😊, aur din plin - îi vei vedea pe comercianți cu sulul din care îți taie bucata, în funcție de lungimea dorită – argint și alte materiale prețioase. La prânz, ia-ți un sandvici turcesc, ca să simți aromele lor tradiționale. Aici, unde sunt și localnici, le descoperi cel mai bine. Spală-te pe mâini mai întâi.

Cum să eviți nebunia în Grand Bazaar

Imaginează-ți o forfotă continuă, oameni care vorbesc tare, unii peste alții, aglomerație mare și negustori care țipă după tine, ca să le cumperi produsele. Cum să scapi de toate astea? Cu calm 😊 Te îmbraci modest, ca să nu dai impresia că ai mulți bani și, eventual, îți pui dopuri în urechi. Sună dur, dar nu-i de speriat. pe lângă miile de produse, aceasta este una dintre frumusețile Grand Bazzar. Aceasta este personalitatea cu care el atrage mii de turiști în fiecare an. Să fim sinceri, nu există niciun mod normal de a evita insistențele negustorilor și nebunia din interiorul Grand Bazzar. Trebuie să te descurci și o vei face. Fiecare turist o face, în felul lui. Și, culmea, este întotdeauna încântat de rezultat.

Negocierea ca un profesionist în Grand Bazaar

Găsești foarte multe produse de vânzare în Grand Bazaar din Istanbul, unele chiar inutile, ar spune unii. Nu se știe niciodată, însă, cum se găsește un cumpărător. Dacă găsești ceva care îți place, negociază la greu. Dacă nu negociezi, vânzătorul te va îndepărta. El așteaptă ca tu să ceri un preț mai mic, pentru a ajunge la o înțelegere. Ține minte: toate prețurile de aici sunt crescute artificial, tocmai pentru plăcerea negocierii. De regulă, indiferent de prețul pe care ți-l oferă, încearcă să scoți o reducere de 50%. El va râde, îți va spune că este sărac și are șase copii de hrănit, apoi va reveni cu un alt preț. Repetați procesul până când ajungeți la un acord. Vă veți despărți prieteni.

Hărți pentru Grand Bazaar

Dacă vrei să știi în permanență unde te afli, cumpără o hartă cu Grand Bazaar. Poți descoperi multe alte zone mai puțin explorate. Trebuie să știi, însă, să toată lumea se va uita ciudat la tine. Și, indiferent de cât de atent ești, pregătește-te să te pierzi; face parte din distracție. Nu te panica. Te iei după semnele de ieșire, care sunt peste tot, și gata.

Ore de deschidere

Grand Bazaar din Istanbul este închis duminica, dar este deschis în fiecare altă zi între orele 9.00 - 19.00. În data de 29 octombrie este în Turcia este sărbătoare, așa că se închide și atunci. De asemenea, ar trebui să verifici programul de și în timpul sărbătorilor religioase: Seker Bayram și Kurban Bayram (ele se sărbătoresc în zile diferite în fiecare an)

Cum să ajungi la Grand Bazaar

Se află în districtul Beyazit din Istanbul (lângă Sultan Ahmet). Cere la recepție informații privind transport. Dacă stai în districtele Sultan Ahmet, Beyoglu, Fatih, Eminonu sau Taksim, el este la o distanță mică de mers pe jos. Folosește-te de Google Maps pentru a introduce locația hotelului.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii