Kusadasi
» Oferte Kusadasi

18.02.2015 Turcia

Kusadasi

 

Kusadasi este una dintre cele mai celebre stațiuni estivale turcești, situându-se la malul Mării Egee. Este reprezentată de un oraș vechi, cu numeroase vestigii arheologice, dar servește și drept popas spre vizitarea locurilor arhitecturale din jur, precum Efesul,care dispune la rândul său de numeroase monumente istorice. Kusadasi este un oraș care a cunoscut un proces de modernizare recent, din care face încă parte, ceea ce încântă turiștii încă de la poposirea în stațiune.

Orice vizită în oraș este întotdeauna încărcată de emoții, începând cu Caravanserail, din apropierea portului, a cărui construcție datează din perioada otomană, din anul 1619. Este o clădire impunătoare din piatră, restaurată și amenajată în prezent ca hotel.

Parcul național al peninsulei Dilek, care se regăsește la sud de Kusadasi, este un parc protejat de braconieri, întrucât găzduiește animale sălbatice protejate și o floră destul de bogată. Traseele se numără printre principalele activități preferate de turiști, care profită în același timp de frumusețea și unicitatea plajelor, unde se pot bronza și scălda în liniște.

Cetatea Kusadasi, denumită în continuare insula porumbeilor, predomină așezarea. Din vârful turnului se va înfățișa o panoramă superbă a întregului oraș, deosebit de spectaculoasă îndeosebi seara, datorită luminilor orașului.

Deschiderea la Marea Mediterană permite accesul navelor de crozieră să acosteze în port și să debarcheze turiști aflați în căutarea de noi aventuri, în Kusadasi și împrejurimi. Acești turiști aflați în escală în croaziere poposesc uneori câteva zile la rând, în care nu se plictisesc, la câte au de vizitat. Efes este unul dintre simbolurile antichității, care nu trebuie ratat, odată ajuns în Kusadasi, Monumente precum Templus Zeiței Artemis, Kybel, casa Fecioarei Maria, bazilica Saint-Jean sunt obiective turistice importante care nu trebuie ratate.

Sejurul nu va fi complet fără planificarea unei vizite la parcurile acvatice Aqualand, Adaland și Aqua Fanstasy, unde este prezervată fauna marină.

 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii