Lara Kundu - ghid de vacanta
» Oferte Antalya

05.12.2016 Turcia

Lara Kundu - ghid de vacanta

Lara-Kundu este o regiune al carei nume vine de la raul care o inconjoara, aflandu-se la 20 minute de aeroportul Antalya. Zona este renumita pentru unele cele mai frumoase plaje din Antalya, eucaliptii şi palmierii, apa limpede si albastra. 

In apropiere se afla site-ul antic Perge, care nu trebuie exclus din circuitul turistilor pasionati de cultura si arheologie. Destinat in antichitate luptelor dintre gladiatori, astazi gazduieste spectacole de teatru si concerte de muzica clasica avand invitati faimosi din intreaga lume.

Localizat in orasul Antalya, Turcia, cartierul Lara este resedinta multor hoteluri de la 5 pana la 7 stele, multe dintre care sunt asezate in zona Kundu. O mare parte din hotelurile de aici, copii ale ale unor bine cunoscute locuri din toata lumea, ii aduc Larei numele si renumele de 'Vegasul turcesc'.

Plaja Larei este una dintre cele mai lungi plaje brun-aurii ale Turciei.

Chiar la est de fata stancoasa a Antalyei, aproape atingand Cascada Lower Duden, se afla plaja Larei, o fasie de pamant care se intinde pana in Golful Antalyei. In ultimii ani, turistii au aflat ca vacantele petrecute pe Plaja Larei inseamna promisiuni indeplinite: plaje moderne, frumuseti naturale si cazare de clasa, toate va indreptatesc sa va asteptati la servicii la superlativ pe Riviera Turciei.

O vacanta all-inclusive pe Plaja Larei le permite turistilor sa experimenteze emotia si aventura vietii de noapte: daca pe timpul zilei sunteti prea prinsi cu baile de soare sau cu goana dupa magazine, atunci, ar trebui sa va asigurati ca, pe timpul noptii explorati vecinatatile sau incercati unul din renumitele baruri si restaurante, departe de caldura lichefianta a soarelui arzator.

Cand este vorba despre Plaja Lara, puteti fi siguri cel putin de un lucru: aici exista cate ceva pentru fiecare dintre voi, de la personalul binevoitor si amabil care isi intampina clientii cu flori, pana la piscinele cu apa cristalina, adevarate furnicare de turisti care danseaza pe ritmurile dinamice ale muzicii, la uimitoarele piscinele ale 'tacerii', sau pana la cheiul privat al plajei unde se gasesc cele doua baruri si terase in aer liber. E inutil sa spunem ca restaurantele de pe plaja sunt nemaipomenite, si ca odata ce ati gustat din deliciile pregatite de bucatarii italieni sau turci, si ati baut una din cocktail-urile colorate ori ati sorbit din racoritoarele ceaiuri de plante, veti fi purtati cu un pas mai aproape de cer. Iata cateva sugestii pe care sa le aveti in vedere cand iesiti sa mancati in oras.

Gata oricad sa serveasca turistul flamand, bucatariile restaurantului principal Jasmine sunt deschise pe toata durata zilei si a noptii.

Daca nu va indurati sa plecati de pe plaja ca sa serviti ceva, Sunset Snack este alegerea potrivita. Incapator, verde si foarte original, Cortul Yoruk este un restaurant in aer liber unde pizza este la rang inalt iar gozlem-ul foarte apreciat, cu ingredientele pe care voi le alegeti.

Lobby Elite Bar, Silence Pool Bar, Sunset Bar sau Select Bar sunt doar cateva din locurile unde puteti fie sa va bucurati in liniste de discutiile vesele cu noii prieteni, fie sa priviti la Tv sau sa va jucati, in timp ce savurati alene bautura exotica si rece ca gheata ce va sta alaturi.

Distractie 

Nu puteti pleca acasa fara sa fi mers la unul dintre multele spectacole de divertisment tinute de animatorii nostri profesionisti. Aici veti primi doar distractie de calitate indiferent de unde veniti, ce sunteti sau cati ani aveti. 

Toboganele de apa spiralante sunt extrem de distractive, periculoase si totusi sigure ... porniti intr-o calatorie cu barca, bucurati-va de incredibilul peisaj muntos, inotati si scufundati-va in apele turcoaz si adanci ale golfului, dar, mai ales, amintiti-va sa faceti si poze caci veti avea nevoie de ele atunci cand le veti povesti celor de acasa despre uimitoarea voastra vacanta in Antalya. 

In Antalya, Plaja Larei este un loc ce se adapteaza la oameni si anotimpuri deopotriva, asa ca, daca veti vrea sa va intoarceti aici pe timpul iernii, aflati ca piscina interioara este incalzita astfel incat sa va bucurati de o sedinta buna de inot atat pe timpul iernii cat si pe timpul verii.

Daca cumva credeti ca si mersul la cumparaturi este o forma distractiva de a petrece timpul liber, atunci trebuie sa treceti pe la Lara Beach Shopping Center unde, va puteti face un cadou costisitor de la Bijuterie, sau, de pe rafturile buticului, va puteti alege o rochie de seara, foarte sic, pe care sa o imbracati intr-una din multele nopti disco de pe plaja. Nu uitati sa treceti si pe la Coafor si sa va supuneti parul unei sedinte de schimbare completa. Piata Locala, Magazinul cu Piei sau Magazinul cu Cadouri sunt perfecte pentru a va cumpara un suvenir, cat de mic, si a carui prezenta va va purta mereu aici, chiar si in amintire.

Divertisment pentru copii 

Aici se afla un Club al Copiilor care pune la dispozitie o gama larga de activitati distractive si de divertisment pentru copii. Daca cumva sunteti un parinte prea grijuliu si va temeti pentru siguranta copilului dumneavoastra atunci cand se joaca in apa sau cand aluneca pe toboganele cu apa, aflati ca Piscina Copiilor este locul cel mai potrivit pentru ei: ar cam fi timpul sa va lasati temerile la o parte si sa va bucurati de vacanta la maxim !

Locul tocmai bun cu care sa incepeti ar fi Plaja Lara Halk pentru ca le ofera turistilor tot felul de facilitati, si atfel, acestia pot fie sa inchirieze unul dintre multele sezlonguri si umbrele colorate, sau sa stea intinsi pe prosopul lor ca sa se bronzeze.

Daca iti doresti o vacanta de lux all inclusive intr-una dintre destinatiile de vacanta cele mai populare din Turcia, statiunea Lara ar putea fi cea mai potrivita pentru concediul tau, mai ales ca aceasta este situata destul de aproape de Aeroportul International Antalya. Cu o selectie foarte mare si variata de hoteluri de patru si cinci stele, dar si cu pensiuni confortabile ideale pentru turistii care nu calatoresc cu multi bani la ei, Lara iti ofera o multime de locuri de cazare, in care sa te relaxezi in cel mai placut mod in sejurul tau in asa numitul “Las Vegas” al Turciei. Fie ca esti in cautarea unei vacante de familie sau doresti sa iti petreci un sejur romantic alaturi de persoana iubita, Plaja Lara este alegerea perfecta pentru un concediu exotic!

In Lara, Antalya, ai parte de vreme grozava pe tot parcursul anului! Pe toata perioada anului, pe Plaja Lara este soare, astfel ca aceasta este o destinatie ideala de vacanta indiferent cand te decizi sa iti petreci concediul. Din mai pana in octombrie, temperatura rareori scade sub 20 grade Celsius, lunile iunie si iulie fiind sezonul de varf, in care soarele lumineaza puternic taramul Antalyei timp de 13 ore in fiecare zi. Lunile de iarna au temperaturi mai scazute, fiind de aproximativ 10 grade Celsius, cu mai multe precipitatii, insa, in general, vremea este inca placuta. Cea mai buna perioada de a vizita statiunea Lara este, insa, luna mai sau in sezonul de toamna de septembrie – octombrie, deoarece atunci preturile sunt mai mici, iar vremea este inca buna pentru plaja.

Atractiile si locurile de interes din Plaja Lara si din imprejurimile ei

In timp ce te bucuri de o vacanta de lux pe Plaja Lara, asigura-te ca vei vizita, de asemenea, atractiile si obiectivele turistice din apropiere. 

Unul dintre cele mai spectaculoase locuri pe care le poti vizita aproape de statiunea Lara este, cu siguranta, Pamukkale, un loc inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. In Pamukkale se gasesc ruinele orasului antic Heirapolis, insa acest loc este extrem de atractiv datorita piscinelor termale inconjurate de stalactite stralucitoare, care, pur si simplu, iti taie respiratia prin frumusetea si grandoarea lor. Daca iti doresti sa faci fotografii unice, poti, de asemenea, sa mergi la Cascada Manavgat, unde vei gasi o alta vedere minunata.

Statiunea Lara este situata atat de aproape de Antalya, incat turistii ce se cazeaza in frumosul “Las Vegas” al Turciei se pot bucura cu usurinta de centrele comerciale fabuloase, de restaurante superbe, de nopti pline de viata si de un port pitoresc, fara a fi nevoiti sa se deplaseze prea departe de hotelul lor.

Antalya este, de asemenea, casa unui parc acvatic fantastic, unde atat copiii cat si adultii se pot distra dandu-se pe fel si fel de tobogane spectaculoase. Antalya Zoo este un alt loc de interes pentru turistii care vin in statiunea Lara, aici gasindu-se lei, ursi, canguri si multe alte specii de animale rar intalnite.

Alte lucruri pe care le pot vedea sau pe care le pot face turistii care vin in Lara, Antalya

Scuba Diving pentru incepatori si pentru cei experimentati

Vrei sa ai parte de o experienta de neuitat in Las Vegasul Turciei? O ora sau doua de scuba diving iti ofera atat o doza de adrenalina, cat si o ocazie rara de a exploata fantastica lume subacvatica din Marea Mediterana. Daca nu ai mai facut scuba diving, nu trebuie sa iti faci griji, deoarece in Lara vei gasi centre specializate cu instructori ce te vor insoti si sfatui in timpul frumoasei tale experiente in lumea subacvatica. Astfel, vei avea prilejul de a vedea caracatite, caluti de mare si o multime de specii de pesti colorati.

Rafting pe apele albe din canionul Koprulu

Departe de coasta se gaseste o parte a Turciei creata de Mama Natura insasi, care este realmente spectaculoasa prin padurile, canioanele si muntii sai abrupti. Aici vei avea ocazia de a face rafting pe apele albe din canionul Koprulu. Pentru a te putea imbarca intr-o barca de rafting, insa, va trebui sa fii insotit de un ghid si de alte opt persoane. Desi pare putin periculoasa, experienta este una plina de adrenalina si de distractie. In timp ce barca va fi plimbata de apele repezi ale canionului, iti vei putea bucura ochii de superbul peisaj dominat de stanci abrupte si paduri exotice. Este o plimbare mai mult blanda decat turbulenta, fiind astfel ideala pentru incepatori. Exista, de asemenea, un pranz gratuit inclus in excursie.

Excursie la cascadele Düden

Raul Düden are o iesire destul de dramatica la vest de Plaja Lara, apa curgand din varful unei stanci de circa 40 de metri inaltime. Poti vizita cascadele intr-o excursie cu masina, insa cea mai recomandata modalitate de a vedea spectaculoasele cascade este de a face o mica excursie cu barca din portul Antalyei. Vei putea obtine punctul de vedere cel mai impresionant la sfarsitul primaverii, cand raul este la debitul sau maxim.

Viziteaza Perge – Aspendos

Fa o calatorie inapoi in timp pana in zilele togilor si viziteaza aceste doua locuri antice. Primul pe lista locurilor istorice este orasul Perge. Acest port roman, candva plin de viata, a fost fondat in jurul anului 1300 i. Hr., fiind prima oprire pentru Sf. Pavel in calatoriile sale misionare in jurul Mediteranei. Aici vei putea face un tur alaturi de un ghid, care te va duce prin triumfala poarta romana, unde vei putea admira ruinele templelor, piata si fantanile. Pe strada principala, marginita de coloane, vei observa chiar si canalele din dale create candva de carele cu roti. Exista, de asemenea, un stadion roman magnific cu 12000 de locuri, precum si ramasitele unei acropole din epoca bronzului.

Dupa ce vei trece de Perge, vei ajunge in Aspendos, unde vei gasi unul dintre cele mai bine conservate teatre romane din intreaga lume. Construit pe un deal abrupt, acest vast edificiu semicircular, cu o suprafata destul de mare incat sa incapa 15000 de spectatori, a fost folosit acum 2000 de ani. Acustica sa este, insa, atat de buna, incat acesta poate fi folosit chiar si in zilele noastre pentru concerte si piese de opera.

 

 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii