Atractii turistice in Side
» Oferte Antalya

05.12.2016 Turcia

Atractii turistice in Side

Frumoasa statiune Side este o combinatie seducatoare de plaje superbe, apa limpede a Mediteranei si o cultura milenara. Este locul in care muntele coboara pana spre tarm sa se imbratiseze cu marea, un loc pe care trebuie sa-l vezi!
 
Idilicul sat pescaresc Side, ridicat printre ruinele asezarilor romane, s-a transformat intr-o incantatoare statiune care vara se umple de turisti turci si straini. 
Ce-i aduce aici?
Plajele cu nisip aproape alb, restaurantele si barurile raspandite de-a lungul tarmului si impresionantele vestigii istorice precum Amfiteatrul sau Templul lui Apollo si Athena. 
 
Cascada Manavgat – poti ajunge aici fie cu masina, in doar 15 minute, fie cu vaporasul, intr-o mica croaziera pe raul Manavgat, care include si vizitarea cascadei. Langa cascada poti face un picnic in mijlocul naturii sau poti manca preparate din peste proaspat la unul dintre restaurantele din imprejurimi. Daca ai ajuns pana aici, viziteaza si Cascada Mica, aflata la doi kilometri de localitatea Manavgat.
Viata de noapte este animata, sunt multe baruri si discoteci, dintre care cea mai cunoscuta este Oxyd, care combina dansul cu baia in piscina.
Side este situat in zona de stepa a Turciei, de aceea aerul este uscat, iar o briza usoara racoreste chiar si in zilele de canicula.
 
In centrul localitatii nu exista hoteluri, ele sunt situate toate in suburbii.  Astfel, cel mai apropiat golf de oras, Kumkoy, a devenit demult locul preferat al familiilor cu copii.
 
Intrarea in apa este in panta lina, iar nisipul e fin si uniform. Multe dintre hoteluri au fost construite demult, de aceea au spatii exterioare mari, pline de verdeata. Putin spre vest, la 14 km de Side, se afla statiunea Conakli, unde pe plajele de nisip au fost construite hoteluri mari, moderne de 4-5*. Aceste hoteluri au mai putina verdeata.
 
La est de Side se afla statiunea Sorgun, apreciata de turisti pentru superba padure de pini care inconjoara hotelurile-cluburi excelente, cu spatii exterioare generoase. Plajele de aici sunt largi, de nisip si pietris.
 
Tot spre est, la 7 km de oras, este situata localitatea Titreyengol, animata si vesela, care are un bazar celebru, foarte apreciat. Aici hotelurile sunt situate atat pe prima linie, cat si la 500-700 metri de mare, de unde turistii au la dispozitie shuttle bus-uri pana la mare. Plaja de aici este de nisip, inconjurata de o padure de pini.
 
In statiunea cea mai indepartata, Kizilagac, cunoscuta pentru plajele sale frumoase de nisip si padurile de conifere, sunt situate hoteluri-cluburi excelente, cu spatii exterioare mari si facilitati variate.
 
Transferul de la aeroportul din Antalya pana in Side dureaza aproximativ o ora si jumatate.
 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii